0
De winkelwagen is (nog) leeg

Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95
Machine bekijken in de showroom? Bel ons voor de mogelijkheden!

 Gratis verzending vanaf € 69,95

Ambachtelijk smeedwerk

Gesmeede spijkers, muurankers en decoraties voor authentiek hekwerk. Ambachtelijk smeedwerk waar een goede portie vakmanschap voor nodig is.

Smeden is dan ook een oeroud ambacht, maar de resultaten zijn vaak eigentijds. Smeden is een techniek om ijzer te bewerken. Het ijzer wordt verhit in het vuur, waarna het in de gewenste vorm wordt gebracht met een hamer op het aambeeld. Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar Dick Norg Smederij beschikt over het benodigde vakmanschap voor ambachtelijk smeedwerk.

Cortensstaal sierketting

NGK Erkende Smederij voor ambachtelijk smeedwerk

Als NGK Erkende smederij voor ambachtelijk smeedwerk en met de specialisatie Restauraties ben je bij Dick Norg Smederij verzekerd van vakkundig uitgevoerde werkzaamheden.

De techniek van het ambachtelijk smeedwerk is oeroud, maar levendiger dan ooit tevoren. Dick Norg maakt niet alleen traditionele objecten van smeedijzer, zoals beslag voor ramen en deuren, trapleuningen en decoraties.

Soms is het werk uitgesproken modern of artistiek: architecten en beeldend kunstenaars weten de weg naar Baflo inmiddels ook te vinden.

 Ambachtelijk smeedwerk van Dick Norg Smederij uitgelicht

  • “Een meesterlijk stuk baluster met leuningwerk”
    - Koos Beukema van camping ‘Maarlandhoeve’ in Uithuizen deed naar volle tevredenheid een beroep op het vakmanschap van Dick Norg Smederij
    Lees verder »

  • Een muuranker verbond vroeger de balken van de verdiepingsbalklaag aan de gevel bij onder andere huizen en boerderijen. Tegenwoordig gebruiken we ze vooral voor de sier of bij restauraties. De muurankers van Dick Norg zijn handgesmeed in het smidsvuur.
    Lees verder » 

Meer weten wat Dick Norg Smederij kan betekenen op het gebied van ambachtelijk smeedwerk?

Neem vrijblijvend contact op met Dick Norg Smederij en vraag naar de mogelijkheden. Of laat je via onze brochure of de fotogalerij inspireren door projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd.

Cortensstaal landschapmerkering Natuurpark Veenland

 

 

Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95

Bestel voor meer dan € 69,95 in onze webshop en wij betalen de verzendkosten!

Naar de webshop »

Een moment alstublieft ...