0
De winkelwagen is (nog) leeg

Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95
Machine bekijken in de showroom? Bel ons voor de mogelijkheden!

 Gratis verzending vanaf € 69,95

Dick Norg Smederij: een NGK erkende Smederij

Het Nederlands Gilde van Kunst-, Sier- en Restauratiesmeden (NGK) is de brancheorganisatie voor professionele, ambachtelijke smederijen in Nederland. Dick Norg Smederij is aangesloten bij het NGK en erkend als vakbekwame smederij met als specialisatie Restauratie

Als allereerste in Nederland kreeg Dick Norg Smederij het predicaat Erkende Smederij. Dat was geen toeval, want Dick Norg en zijn medewerkers werkten al jaren volgens de normen van dit certificaat. En daarmee had Dick Norg de vereiste gildeproeven al met succes afgelegd.

De erkenningsregeling ’NGK erkende Smederij’ dient als bewijs voor aangetoonde kwaliteit van ambachtelijk smeedwerk. Een bekwaam smid weet welke kwaliteit hij of zij levert, maar voor de klant/opdrachtgever is dat vaak lastiger te bepalen. De afnemer beschikt immers vaak niet over genoeg kennis van smeedwerk. 

Voor de branche is het van belang dat door middel van het toetsen de vakbekwaamheid van een smederij bepaald kan worden. Aangezien het restaureren extra eisen stelt aan de smid en de smederij, is de specialisatie Restauratie ontwikkeld.

Een smederij die een NGK erkende Smederij is, voldoet aan twee belangrijke criteria:

1. Degelijke bedrijfsvoering

Een NGK erkende Smederij voldoet aantoonbaar aan kwaliteitseisen, die ook duidelijk zijn voor de opdrachtgever. Deze criteria zijn in de Beoordelingsgrondslag beschreven en worden periodiek getoetst door een onafhankelijk, extern onderzoeksbureau. 

2. Vakbekwaam Smid

Het belangrijkste bezit van een smederij is de smid zelf. Smeden is een ambacht. In deze erkenningsregeling nemen de kwaliteiten van de smid een nadrukkelijke plaats in. Een smid toont zijn vakbekwaamheid aan door het afleggen van de twee NGK-gildeproeven: de Basis Gildeproef en de Gevorderden Gildeproef.

Specialisatie NGK erkende Smederij: restauratie

Het restauratievak vergt kennis en kunde, maar helaas is kennis van oude ambachten niet meer vanzelfsprekend aanwezig bij vakmensen. Het certificaat NGK erkende Smederij biedt opdrachtgevers de garantie dat Dick Norg Smederij vakwerk levert.

Soms wordt een restauratieproject gesubsidieerd door een organisatie of overheid. Degene die de subsidie geeft, weet dat een NGK erkende Smederij ervaring heeft met processen rondom een restauratie, de keuze van materialen en dat de gevraagde kwaliteit gegarandeerd is.

Dick Norg Smederij is een NGK erkende Smederij. Meer weten wat Dick Norg Smederij kan betekenen op het gebied van ambachtelijk smeedwerk?

Neem vrijblijvend contact op met Dick Norg Smederij en vraag naar de mogelijkheden. Of laat je via onze brochure of de fotogalerij inspireren door projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd.

 

Gratis verzending voor bestellingen vanaf € 69,95

Bestel voor meer dan € 69,95 in onze webshop en wij betalen de verzendkosten!

Naar de webshop »

Een moment alstublieft ...